FScene4X kan probleemloos gebruikt worden met AddOns als bv. :
FSTerrain, FSGlobal, FSTerrain , FSGlobal, Real Scenery Airfields, World Airports, Photographic scenery, Custom made airports etc.

Inleiding

Welkom bij de nieuwste uitgave van de populaire FScene-serie. De landschappen in de Flight Simulator zou je kunnen beschrijven als een soort over het aardoppervlak liggende vloerbedekking bestaande uit precies bij elkaar aansluitende tegels. Die meer dan 9000 tegels noemen we terrain textures. Enkele jaren geleden bedacht Ruud Faber, een programmeur met ervaring als kunstschilder, dat die textures vervangen zouden kunnen worden door tegels die meer met de werkelijkheid overeenkomen. Eenmaal begonnen met de textures voor zijn geboorteland – Nederland – werd duidelijk dat de vervanging van die voor de hele wereld een gigantische onderneming zou worden. Ruud is er toch aan begonnen en zo werd FScene (Faber Scenery) geboren.

Fscene4X maakt het verschil.

Als je over het plezierig groene Nederland of Engeland vliegt en je denkt dat het echt wel wat beter zou kunnen... Of je stelt vast dat het Zuid-Franse landschap er wel erg uitgedroogd uitziet... Als elk seizoen in Noord Amerika of Azie er precies hetzelfde uitziet... Dan wordt het tijd voor het FScene4X programma! Landschappen, dorpen, steden en bossen krijgen meer 3D effect en realistischer kleuren. FScene wordt geleverd met textures voor elk seizoen, lente, zomer, herfst, winter (ook die voor prachtige zware sneeuwval).
Je kunt er dus het hele jaar door plezier van hebben!
FScene4X wordt door flightsim liefhebbers wereldwijd beschouwd als een even smaakvolle als fascinerende bewerking van de originele Flight Simulator landschappen. Het vliegen wordt weer een bijzondere belevenis met FScene4X.
Eenmaal geïnstalleerd, vraag je je af hoe je ooit zonder Fscene4X vloog!

En dan nog even dit!

Vlieg je nog regelmatig met de FS2004 versie van de Flight Simulator? Dan hebben we hier goed nieuws voor je: Bij elk FSX pakket wordt de FS2004/FS9 versie gratis meegeleverd.


Vragen en Antwoorden

V: Werkt Fscene4X in alle seizoenen?

Ja. FScene4X bevat vervangende textures voor elk seizoen. De seizoen-textures zijn zeer zorgvuldig gemaakt en geven zo meer optische variatie dan die van de default FS.

V: Werkt FScene4X samen met add-on mesh terrain scenery zoals FSTerrain and FSGlobal?

Ja. FScene4X vervangt de ground textures in Flight Simulator en, net zoals de default textures volgt Fscene4X de golvingen van het landschap.

V: Werkt FScene4X met speciale airport sceneries zoals Real Scenery Airfields of World Airports?

Ja. FScene4X heeft alleen effect op de buiten deze airports liggende perimeters. Alle default airports en alle custom mades die je hebt geïnstalleerd verschijnen precies als bedoeld. Alleen het terrein buiten de airports wordt veranderd en het verhoogde realisme van de Fscene4X textures zal je airports er op afstand alleen maar beter doen uitzien.

V: Werkt FScene4X met photographic scenery zoals de VFR Real Scenery pakketten?

Ja, ze zijn volledig compatibel. FScene4X heeft alleen effect op de buiten deze scenery liggende perimeters. Alle photographic scenery die je hebt geïnstalleerd verschijnt precies als bedoeld, alleen het terrein buiten deze photographic scenery wordt door Fscene4X veranderd.

V: Kan ik wisselen tussen Photographic Scenery en FScene4X?

Ja. Als er in een bepaald gebied photographic scenery is dan zal die altijd over de default of Fscene4X terrein textures getoond worden. Mocht je in plaats van die photographic scenery de FScene4X scenery willen tonen, dan zul je die photographic scenery in de “scenery library” moeten uitschakelen.

V: Heeft FScene4X invloed op de Flight Simulator Autogen bomen en gebouwen?

Nee. Fscene4X is nauwkeurig ontworpen om met de default Autogen in de Flight Simulator te werken. Het heeft ook nog het voordeel van het speciale Fscene4X 3D effect, waardoor het landschap veel meer 3- dimensionaal overkomt, juist wanneer op grote hoogte de Autogen niet meer zichtbaar is.

V: Vertraagt FScene4X de werking (frame-rates) van Flight Simulator?

Nee, beslist niet!

Maakt FScene4X blijvende veranderingen in mijn Flight Simulator setup, die niet meer hersteld kunnen worden?

Nee. Wanneer je bij de installatie de instructies voor het maken van een backup hebt gevolgd, kun je de situatie voor de installatie van Fscene4X volledig herstellen. ( de boxed DVD versie van Just Flight heeft een de-installatie functie)

INSTALLATIE [niet voor de DVD versie]

Algemeen: Fscene4X plaatst altijd een tijdelijke folder op uw werkblad. In die folder vindt u de eigenlijke installers (.exe) plus de instructies voor het maken van een backup (als u dat zou willen).
 • PART 1 - TotalPack (hele wereld voor FS9 en FSX).


  PART 1 - TOTALPACK

  Welkom bij het FScene4X TotalPack (FS9 + FSX) Installatie programma.
  Met dit programma plaatst u de FScene installers op uw harddisk.

  Sluit alle lopende Windows programmas af.

  Mocht u FScene4X TotalPack (FS9 +FSX) niet willen installeren, click dan 'Exit'. Click 'Next' om door te gaan.

  Dit programma plaatst een tijdelijke folder met de naam FScene4X TotalPack (FS9+FSX) op uw desktop.

  In die folder vindt u de 2 installers. Een voor FSX en een voor FS2004/FS9. Click 'Next'

  Click 'Next'
  De bedoelde directory bestaat niet. Moet die aangemaakt worden?
  Accepteren.
  Bevestiging:
  Dit programma plaatst nu een tijdelijke folder met de naam FScene4X TotalPack (FS9+FSX) op uw desktop.

  Click 'Next'

  Klaar.
  Dit programma heeft een tijdelijke folder met de naam FScene4X TotalPack (FS9+FSX) op uw desktop geplaatst.

  In die folder vindt u de 2 installers. Een voor FSX en een voor FS2004/FS9.
  Ga nu naar uw desktop.
  Click 'Exit'

  KIJK OP UW WERKBLAD:
  Zoek de map "FScene4X TotalPack (FS9+FSX)"

  Open die map:

  In die map vindt u de 2 installers (.exe) Een voor FSX en een voor FS2004/FS9.

  In "readme! before installing.html" staan de instructies voor het maken van een backup.